Siirry sisältöön
Ota yhteyttä

E-resepti

eResepti on sähköinen lääkemääräys, jonka voit noutaa kaikista Suomen apteekeista. Kun lääkäri allekirjoittaa eReseptin, resepti tallentuu Reseptikeskukseen, jossa säilytetään kaikkia sähköisiä repseptejä sekä niihin tehtyjä apteekkien toimitusmerkintöjä. Mikä tahansa apteekki voi toimittaa tarvitsemasi lääkkeet Reseptikeskuksen tietojen perusteella.

eReseptin edut

  • Voit noutaa sinulle määrätyt lääkkeet mistä tahansa Suomen apteekista. Ota mukaasi Kela-kortti saadaksesi Kela-korvauksen sekä lääkäriltä saamasi potilasohje.
  • Reseptikeskuksesta saadaan helposti tarkastettua potilaan kokonaislääkitys. Näin voidaan ehkäistä lääkkeiden haitallisia yhteisvaikutuksia ja päällekkäisyyksiä. Kokonäislääkityksen tarkastaa sinun luvallasi lääkäri, proviisori tai farmaseutti.
  • Sähköinen resepti mahdollistaa yhtenäiset lääketiedot. Kun eResepti on otettu käyttöön, kaikilla apteekeilla ja terveydenhuollon toimipisteillä on käytössään yhtenäiseen Lääketietokantaan perustuvat tiedot. Lääketietokanta sisältää tiedot lääkkeestä ja sen hinnasta, korvattavuudesta sekä keskenään vaihtokelpoisista lääkevalmisteista.
  • eResepti säilyy paremmin turvassa, myös lääkitystietoja sekä lääkehoitoa voidaan hallita paremmin, mikä parantaa merkittävästi potilasturvallisuutta.

Lue lisää eReseptistä Kanta.fi-palvelusta, jossa pystyt lisäksi tarkastelemaan omia sähköisiä resepti- ja terveystietojasi kirjautumalla Omien tietojen katseluun. Voit kysyä lisää reseptistä myös meiltä – avulias henkilökuntamme auttaa mielellään kaikissa reseptiasioita koskevissa kysymyksissä.